2010-06-19 89 浏览
同39寸白朱古力胸完成左埸激烈嘅羽毛球赛,朋友仔带我食好野。本来无冷气位坐,谢谢朋友仔的金晴火眼,于是我地可以转到冷气位坐。我们要了 - 1) 砵酒焗田鸡 - 超正呀!!!田鸡肉十分鲜甜,焗嘅程度刚好,唔会熟过头。以砵酒焗,味道香口。都系朋友仔好野,一坐低就见到有田鸡食。 2) 豉油王乳鸽 - 乳鸽好嫩口,不过都系红烧比较合心水。朋友仔不断话总之要一只红烧,一只豉油王。好吖!下次你再请客时叫啦!3) 腐乳椒丝通菜 - 食唔出通菜是否新鲜,因为腐乳味已经完全盖过菜味。略咸。4) 蒜蓉粉丝蒸圣子 - 不俗不俗,但未至于系encore之选。朋友仔服侍我时经常夹走左我喜欢的粉丝...... 5) 两支Asahi啤酒 - 是夜我饮到一杯半,都话我隐藏实力架啦!朋友仔,万事小心。但愿你事事顺利!

我们要了 -
1) 砵酒焗田鸡 - 超正呀!!!田鸡肉十分鲜甜,焗嘅程度刚好,唔会熟过头。以砵酒焗,味道香口。都系朋友仔好野,一坐低就见到有田鸡食。 [朋友仔:梗系!使乜讲!
]

朋友仔,万事小心。但愿你事事顺利!
2010-06-16
  • 砵酒焗田鸡