2007-06-02
系本饮食杂志介绍有个平的Tea Buffet,上星期我和家人就去试试。点知十分惊喜(吓),惊喜(吓)系门口人山人海都无人理,一睇表三时十五分,有个唔知咩水系到大叫〝有订位一定有位〞,后来先知系餐厅员工,真系不知所为,好似大排档咁,又唔著制服。唔知以为自己去油麻地、庙街食,若非价钱平连基本招呼都要减埋???后来坐底食发现所有员工都有制服,点解会有人有例外,莫非佢系老世?(但冇记错系佢开张系一个访问佢老世好似系位小姐㖞?若非转老世?)食物(e.g.饼柜里d饼、三文治、千层面、长通粉、蛋饼)质素都满意。但最后想叫一杯冻柠檬茶,刚才提那位员工(老世)十分无礼貌话要加$5-,有d被骗咁,更加突然觉得好似去一间超级茶餐厅,十分失望。环境、食物几好都无用。「无制服员工(老世),十分之无礼貎;茶餐厅要加五元,十分之失望。」