2021-07-27 1173 浏览
今晚咁岩要去中环做野,咁就行下睇下附近有咩食,经过机利文新街就记得lunch time系一定爆多人,想食到自己想食既野都几难,所以难得夜晚无咩人就睇下有冇一间想试。见到依间「茶档」既门面就俾佢吸引左,因为真系几特出,之后就停左一停睇下有咩好食。望下menu见到有滑蛋叉烧饭同爆蒜椒盐猪扒饭,又谂左一谂,好似几吸引咁,所以就入左去坐低食晚饭。入到去其实地方算浅窄,但整体黎讲都算干净。系滑蛋叉烧饭同爆蒜椒盐猪扒饭之间挣扎左一阵,最后决定叫爆蒜椒盐猪扒饭,因为好似未见过有餐厅会叫自己啲椒盐猪扒饭做爆蒜椒盐猪扒饭。Order左一阵之后,已经闻到劲香既蒜香味,碗饭黎到既时候都几有惊喜,未见过一份椒盐猪扒饭有咁多葱,同埋冰室黎讲碗饭都摆得几靓。味道就同个名一样,会食到爆蒜既味道,反而椒盐味道唔算特出,但整体黎讲都好香口,猪扒够淋,lunch time我估依间野都会大排长龙。个人评分(满分为5)味道:😉😉😉😉环境:😉😉😉员工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉

个人评分(满分为5)
味道:😉😉😉😉
环境:😉😉😉