2018-05-01
话说我其实每到初一十五都会食斋,但因为我住青衣,而青衣又只得一间素食店,如果我咁啱个2日会出街冇煮饭就多数会近近地去荃湾揾素食店。之前对呢间斋舖已经有兴趣,睇过个餐牌有好多令人意想不到嘅的素食,但每次经过,特别系初一十五都十分多人,我又拖住三个女所以好多时都不得不放弃.....难得今日我地一早已经到左荃湾广场行街,咁老公就话不如今日食个early dinner,一黎可以唔洗怕等好耐位,二黎又可以享用佢个7点前埋单嘅8折优惠。咁我地好早5点15已入座,一打开个餐牌已经被好多好特别嘅素菜所吸引,咕噜肉,片皮鸭,炸虾沙律等等。但话哂我地只得2个大人3个小朋友,我地只好叫4个𩠌。芋头鱼:我老公最爱,虽然其实佢系食肉兽,唔多喜欢食斋,不过呢道菜系佢每次都要点嘅菜。 炸得算脆嘅,但唔够热,五香味亦唔太够,要靠甜酸汁调味。炸鱼香芒沙律:个炸鱼好好味,热辣香脆,味道亦都同真鱼差不多,加埋冻嘅沙律食一流。咖哩羊肉农夫包:个包够哂脆,仲好大个好够饱,咖哩汁都几香但唔够辣,入面有椰菜,芦荀同青红椒,加上素羊肉,素羊肉有好强嘅五香味,但有点硬,小朋友咬唔开,不过小朋友就好强咁差不多食哂成个包。芝士焗海鲜饭:热
但话哂我地只得2个大人3个小朋友,我地只好叫4个𩠌。
芝士焗海鲜饭:热辣辣、好香芝士味,入面有素鱼片,素带子同素虾,小朋友都每人食左2碗。
冇谂过d野食都几大碟,开头见食唔哂想拎走,但原来享用左个7点前埋单优惠系唔可以拎走嘅,所以只好食哂佢,大家都捧住肚腩走。
8折后连茶芥加一就390,唔算太贵嘅都,但如果冇8折就未必会考虑了。
不过我都留意到呢度嘅食评大多都系话呢度嘅服务唔多好,我都十分认同,侍应们语气都几差,上菜时都会掉低碟𩠌...如果有改善就更好了。