2022-02-03
好耐无食Buffet,疫情关系又惊出街食人太多,就谂起不如试下Kerry Hotel大湾咖啡厅嘅自助餐美食外卖啦!我地叫咗一个2人餐有任选6款菜式加6件甜品,而且食物新鲜制作,都系$418,如自取食物60分钟前落单就可,仲有85折优惠添! 价钱都算实惠,见有咁多款式选择,d菜式又吸引,试一试先!头盘:意式田园沙律配蕃茄、青瓜及洋葱食材新鲜,菜味较浓,清甜爽脆,混合多种沙律菜加上醋汁,口感丰富🥗精选欧洲芝士配葡萄及饼干共有3款芝士,仲有埋葡饼干配搭,真系好有buffet感觉🧀西式佳肴:香草烤羊扒伴肉汁及蜜糖烤根茎类蔬菜岩岩好7成熟,多汁柔嫰,香草味唔会太浓概过羊味,脂肪唔多,啖啖都系肉,必食之选😋烤挪威三文鱼柳伴茴香、柠檬牛油汁可能外卖关系焗住喺盒太耐,本身酥脆嘅鱼皮开始淋身,但仲有浓浓嘅鱼香味,加入柠檬牛油汁味道马上提升😀亚洲美食:海南鸡配姜葱蓉、辣椒酱及甜豉油鸡肉肥美嫩滑,卖相靓仔,味道刚刚好👍🏻XO酱叉烧炒乌冬乌冬口感Q弹美味,好有惊喜!叉烧份量唔少,XO酱亦唔会太辣,唔食得辣嘅朋友都可以不防一试😃招牌甜品:青苹果玉桂卷 - 质地柔软,唔会太甜芒果香蕉热情果蛋糕 - 酸酸甜甜好清爽
头盘:
意式田园沙律配蕃茄、青瓜及洋葱
精选欧洲芝士配葡萄及饼干
共有3款芝士,仲有埋葡饼干配搭,真系好有buffet感觉🧀
西式佳肴:
香草烤羊扒伴肉汁及蜜糖烤根茎类蔬菜
烤挪威三文鱼柳伴茴香、柠檬牛油汁
亚洲美食:
海南鸡配姜葱蓉、辣椒酱及甜豉油
鸡肉肥美嫩滑,卖相靓仔,味道刚刚好👍🏻
XO酱叉烧炒乌冬
招牌甜品:
青苹果玉桂卷 - 质地柔软,唔会太甜
芒果香蕉热情果蛋糕 - 酸酸甜甜好清爽
牛奶朱古力柚子蛋糕 - 柚子清香,入口唔会腻
绿茶车厘子泡芙 - 绿茶味浓,质感滑腻
北海道芝士饼 - 芝士香浓,饼底再硬身d会更好
焦糖朱古力果仁蛋糕 - 朱古力味浓郁,果仁大大粒,朱古力迷一定会钟意
整体对食物质素非常满意,外卖餐黎讲真系唔错😊 而且份量多,两个人食到好饱!疫情期间少咗出街食嘅朋友可以不防一试😉