2022-06-17 17 浏览
今日特登预约咗食日本料理,见大山日本料理好评几多,过嚟试一试位置大概喺西洋菜南街,兆万中心对面,本来去旺角嘅日本料理都系抱住一试嘅心态,点知有惊喜入边装修都几靓嘅,好温馨嘅居酒屋嘅感觉🫣首先点左三文鱼刺身,$48四件大大件,几新鲜之后就点咗牛油果软壳蟹卷,软壳蟹牛油果手卷非常好食一层层嘅沙律酱,配搭爽脆青瓜三文鱼子,加上新鲜啱啱炸嘅软壳蟹,非常好食,同平时食开嘅卷物口感完全唔同,值得推介之后我仲试左盐烧三文鱼头,系超级有惊喜,三文鱼头都算几大份,烧嘅火候系啱啱好,成个三文鱼头真系好香好脆,而佢嘅油脂分布又唔错,非常好味最后最值得推介嘅系佢嘅石版烧牛,本来一般都比较钟意食韩式烧牛,估唔到喺呢度嘅牛几好食,外边通常都系一般都系布置好嘅石板上比你,呢度会连埋点火禁上石板比你,头先我试咗大概三成熟嘅牛,无论切割嘅厚度,口感都非常唔错,之后就自己烧七成熟嘅,配搭简单嘅玫瑰盐,好好味😋佢嘅服务员嘅服务态度都非常有礼貌,友善,介绍食物亦都介绍得好详细🥂

入边装修都几靓嘅,好温馨嘅居酒屋嘅感觉🫣
首先点左三文鱼刺身,$48四件大大件,几新鲜

之后就点咗牛油果软壳蟹卷,软壳蟹牛油果手卷非常好食

2022-06-15