2018-09-09
话说行过几次都见到有人排队。谂住星期日放假就早d黎试下,虽然开左一段时间,始终而家生意难做,希望无错过机会品尝。一入到去带位的问完我几位,答左佢之后彷佛无听过咁企左系度。坐低拣左阵野食(因为实在无乜野拣所以谂左阵)。食左4款式(味道正常,但就太极派既武功一样,咸中带淡,淡中带咸,总觉得系我味觉有点问题),未够饱就点多个饼食下,可能开始人多关系,一等就等到我饮左两壶茶既时间,中间服务员既优质水平发挥了,不停收台面上既野,我明白做饮食有黄金时段,但系我都要食埋先会起身,不如快d出菜好过啦。题外话,等等下既时间,隔离台发现薄饼有头发需要更换。个饼一出有惊喜,惊:个饼咬左一啖之后完全唔想再放入口,喜:原来街边阿姐既味道绝对系实力派。食埋个饼之后就尽快起身唔阻住人地做生意。最后补多讲,茶系够热同埋愿意加茶的。