2020-05-19
首先,sorry 不过无相,因为太肚饿。。。头先做完运动,完全有孤独美食家嘅肚饿感觉。忽然好想食港式果种拿破仑饼。行过圣安娜,竟然有,仲要系最后一件!马上买嚟食先!首先要赞嘅系最上面嘅脆脆,同埋饼底,真系脆的,咬落去超有质感!然后中间嘅cream 同蛋糕比例刚刚好,有饱肚感但唔肥腻。$6.5超抵食。系咪我好耐冇食过港式西饼?定系真系圣安娜默默改进咗?唔好理,总之以后要多D帮趁!例如佢最近有个厕纸蛋糕超搞鬼,下次会买嚟请人食。最后,不得不提就系呢度嘅店员亦非常高质!讲紧嘅系除咗友善,亦都非常有耐性讲解食物嘅特点,仲有果D优惠呀、折扣呀。就算见到呀公呀婆都唔会嫌烦,特别特别系经理,虽然后生女一个但完全唔系十问九唔应果D黑面小姐。总结:不可多得嘅饼店!