2020-10-21 974 浏览
10月10系中华民国 (台湾) 既国庆日 有网民发起 戚谢日平时已经撑开既我当然唔会错过啦!!!本身系想食系小西湾个边个间 “日常小馆”, 但由于人太多 (小西湾好似得“日常小馆”同 “滑蛋仔” 系黄店 所以我决定出返比较唔热门既地点揾食!!! CWB 间间都爆满!! 真系好开心 大家都有支持呢个圈!!!!然后就谂起天后有好多特色café!! 就揾到呢间 “黑麦Pumpernickel ”一听到呢个名就知道系一间专门卖”包”既一间café黎尾去返佢地社交平台先发现 原来佢地一路黎都撑得好辛苦 希望大家都可以支持下!!!! 我见佢地有做到会 又有得订原个蛋糕! 好啦 入返正题!!其实佢地食物种类都好多 不过以light food 为主 好适合下午过黎hea & chill 望住个落地大玻璃 其实真系好舒服 但都有一张每日唔同option既main course 大概有6-7 样 +$30 变set会有个汤同面包同野饮 当日系星期六 又系感谢日 佢地都坐唔满 所以大家都可以行多2步 可以去支持下 唔系盲撑 而系佢D野食真系好味!! 价钱唔贵! 朋友们都话好味!我地无叫野饮 佢都每人送左
平时已经撑开既我当然唔会错过啦!!!

一听到呢个名就知道系一间专门卖”包”既一间café

好啦 入返正题!!

我地无叫野饮 佢都每人送左一杯橙汁比我地饮 果然系良心小店!!! 佢可能知我地系因为黄台而食 都每人派左一个年历比我地 系有血有汗 有remark 每一日特别日子既年历 eg 3月7日 梁烈士生忌.. 6月12 立法会..

ok 入正题- 我地一行4人 (每人都叫左一个意粉, 再加4件open sandwiches)

由于日子有D久远我又唔记得影个每日唔同既手写menu

-吞拿鱼溶芝士厚麦包多士 X 巴马芝士炒磨菇多士
我地由于比较肚饿 所以就叫左4件多士做starter
佢好好咁我地叫左2个味都系收同味既4件价钱!!! 赞!!
个吞拿鱼溶芝士厚麦包多士推介!!!!!
马芝士炒磨菇多士就正常发挥 因为马芝士炒磨菇多士太好味

-义大利黑醋菠菜鸡丝螺丝粉 X2
由于减紧肥 所以叫左个感觉最light 最健康既option!! 超好味!! 好香既黑醋味 鸡丝份量都好足够! 绝对系健康之选!!!

- 忌廉烟肉磨菇长通粉
好creamy 既忌廉汁 唔会太油腻 如图所示 好足料 无论系烟肉定磨菇都好多!!

-白酒青口煮意粉

OMG 成只碟都系版青口围住 白酒汁都好香好清 都系健康之选呀!

成个用餐好开心 好轻松 希望大家都可以支持佢地🙏🏻🙏🏻