2017-11-09 181 浏览
 今日庆祝同男朋友嘅纪念日,特登book咗去食放题。哩间野几次系旺角行过见到,今日就一于试下!因为我地有预约嘅关系,佢送咗一张订座优惠嘅纸,有得拣海胆刺身、鹅肝多士、DIY章鱼小丸子等等,我地就叫咗海胆同埋小丸子。海胆份量好足,好鲜甜。而小丸子好有趣,佢系有服务员即场系我地张枱度整小丸子,服务贴心。佢仲有几支酱汁俾我地为小丸子调味,我仲同男朋友斗整得靓添哈哈!我作为生蚝的忠粉,就一定要食升级料理!任叫生蚝真系好吸引啊!哩度嘅生蚝都算大只饱满,上面铺少量葱花,夹埋好fresh!我自己中意落少少茄汁,个种口感系好juicy好滑,十级推荐大家要升级!食放题当然少不了食刺身!佢啲刺身都几新鲜,尤其三文鱼,厚厚一块咬落去系好有口感,加上少少肥膏,融系口入面,好正。仲有虎虾也是我最爱之一,真系几甜,肉质咬落去有少少爽口唔会太过软,几新鲜,中意食虾嘅朋友不能错过!哩个真系食咗几转都未厌!熟食方面,我自己觉得烧牛舌同天妇罗值得一试。牛舌调味咸度适中,有少少孜然粉,成件事好香好吸引!牛舌仲要好爽口,食上瘾。天妇罗系好多人嘅最爱,佢哩度嘅天妇罗都唔细只,炸得香脆,入面嘅虾仲好香口,不能错过之选。最后梗系要

最后梗系要食甜品,我试咗佢嘅心太软同埋红豆布丁。心太软细细一碟,甜度啱啱好唔会太漏,隔离仲有生果可以中和甜味。布丁奶香十足,好幼滑,我食咗两个添呀。

今次系大满足!价钱唔太贵但食到好多自己中意嘅野食,哩间已变成我自己嘅放题首选。