2017-11-06 180 浏览
平时同男朋友去食饭都系我决定食咩多,但今日佢话见到一间唔错嘅餐厅,话带我去!原来佢系送货比人时候见到有一间餐厅几吸引,因为$10就食到一只生蚝!不过每人限叫三只。值得一提嘅系呢度嘅环境超正,好适合情侣来!卡位𠮶边可以望到蓝田丽港城,仲有海景!职员同我地讲呢度有几千呎,仲可以book场开party添!除咗食嘢之外,仲可以喺度玩飞镖同埋桌球,真系可以喺度食同玩几个钟主角黎啦!呢碟生蚝系出边食应该要百几二百蚊,但系呢度做特价六只只系$60!抵到烂虽然系$10一只,但系餐厅都唔会好悭咁比啲好瘦嘅生蚝,生蚝算肥美,食落好新鲜,好爽口,超级好味!完全无腥味!食10只都未够喉!多国肠红色果只好微既辣,又甜甜地,白色果只肉质较林叫左个set前菜系蜜瓜火腿,好香,夹埋一齐食好夹!餐汤系周打鱼肉汤,个汤好龙好浓,有洋葱、西椒同埋小小嘅饼碎喺面。好味!牛小排伴虎虾虎虾好大只,好爽口,煎到好香。而啲牛小排有两大块,五六成熟左右,切开有少少红红地,好香牛嘅味道,同埋好嫩滑,𠮶点埋烧汁食更出味!呢只软壳蟹系我食过软壳蟹以来最大嘅一只!软壳蟹炸到好脆,但系入边嘅肉好林,好有口感!意粉唔会好林,刚刚好个。卡邦尼酱汁好

主角黎啦!

生蚝

多国肠
红色果只好微既辣,又甜甜地,白色果只肉质较林

多国风味肠

叫左个set
前菜系蜜瓜火腿,好香,夹埋一齐食好夹!

蜜瓜西班牙火腿配黑醋汁沙律

周打鱼肉忌廉汤

牛小排伴虎虾

安格斯牛小排伴虎虾

呢只软壳蟹系我食过软壳蟹以来最大嘅一只!
软壳蟹炸到好脆,但系入边嘅肉好林,好有口感!意粉唔会好林,刚刚好个。卡邦尼酱汁好浓,夹埋啲意粉食好好味!

软壳蟹烟肉卡邦尼意大利粉

职员介绍呢度嘅甜品系师傅现场整,唔系买返嚟。而今晚跟餐嘅甜品系意大利芝士蛋糕,好浓芝士味,中间嘅蛋糕因为加左冧酒,所以湿湿地。雪糕系云呢拿味,好浓,甜甜地,食一个甜品真系唔系好够喉!想再叫多一个!

意大利芝士饼

今次真系要俾个叻男朋友,选择呢间餐厅拣得唔错,嘢食好味,环境又好,下次要带多啲朋友来先得,咁就可以食多几只生蚝又可以一齐玩桌球同飞镖!
生蚝
多国风味肠