2023-06-22
前排同老公去帮衬呢间新开嘅日本料理店,1千内食到一餐晚市omakase,仲要尖沙咀区,真系劲抵!!饮得之人仲可以加$188/$288 饮freeflowsake可以拣只靓杯饮我试左自家制话梅梅酒,入口清甜,带有话梅嘅酸味,无乜酒精味,女士饮真系唔错先付明太子炸莲藕、本地东风螺(腌得好入味)、萤光鱿鱼(原汁原味,无过多调味,食得出鱿鱼嘅咸香味)刺身:-爱媛县蜜甘鲷 ,听闻系用蜜甘养大嘅一种鲷,师傅将鱼熟成左4日,口感烟靭-南澳龙虾刺身,真系见住师传将活龙虾整成刺身,而龙虾膏就煮汁,所以入口好香虾膏味,同虾肉嘅鲜甜味-仲有北海道八爪鱼、烧到全熟嘅鲷鱼白子,白子味道好浓郁好丰富-野生狮鱼,熟成10日,鱼味好浓郁, 有烟薰味至于寿司(有6款):八杰贝,口感好似象拔邦,第1次食!岛根县嘅池鱼长崎县嘅熟成toro,熟成左10日,完全食唔到筋位,入口即化!!呢个超好食鹿儿岛A4和牛丼,系sukiyaki味道如果呢个可以encore就好佢个蛋黄劲杰身,好浓郁嘅蛋味, 配埋烧香左嘅和牛,呢几啖饭真系一绝汤有大只嘅蚬肉,清甜,食完和牛丼再饮汤岩岩好呢件蛋原来都好多功夫,佢系加左虾、带子肉、白身鱼嘅蛋,口感
先付
刺身:
-野生狮鱼,熟成10日,鱼味好浓郁, 有烟薰味
至于寿司(有6款):
八杰贝,口感好似象拔邦,第1次食!
岛根县嘅池鱼
鹿儿岛A4和牛丼,系sukiyaki味道
汤有大只嘅蚬肉,清甜,食完和牛丼再饮汤岩岩好
呢件蛋原来都好多功夫,
佢系加左虾、带子肉、白身鱼嘅蛋,口感有啲似蛋糕,真系食到虾嘅味道
综观成餐饭我都好满意,啲师傅好好客,会介绍每款寿司,会同我地倾下计, 计我惯用手系左手都留意到,摆放寿司嘅方向即刻改左贴心! 食物好味,好多都加入熟成嘅方式去煮,都系第1次食熟成寿司,完全无影响鱼嘅鲜味之余,仲令口感更口