2024-01-23 361 浏览
走进来Pierre Herme,每款macaron颜色都系咁鲜艳,真系难得一见。我点咗Caramel味,一咬落去个浓郁嘅焦糖香突然间四溢,啲macaron厚身得黎中间啲夹心软绵绵,啖啖都滋味十足。🍰转头又试咗个Chestnut果仁。顶部啲果仁粒含喺口入面啲嘢,啖啖脆,甜而不腻。其实我之前一直都唔爱吃macaron,因为觉得佢哋只系纯粹甜。但Pierre Herme嘅macaron喺幼滑同丰富层次上面做得好出色,完全颠覆咗我之前嘅偏见。🍪食住呢啲精致嘅甜点,我觉得自己有啲得意,好似置身于法国咖啡厅咁。🇫🇷 不论系送礼定自己享受,呢啲macaron都绝对适合。下次我一定会再战,试吓其他新鲜出炉嘅口味!