店铺:The Fine Wine Experience (尖沙咀)地址:尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea 6楼606号舖唔知你系唔系一个好酒人士呢?每逢大日子,或者同好耐无见嘅朋友相聚,有时都会去饮返两杯🥂。The Fine Wine Experience最近就进驻K11 MUSEA 6楼,除咗带俾你最佳嘅品酒享受之外🍷,仲可以系佢哋嘅酒廊入面揾到好多唔同种类嘅酒,更仲要嘅紧系可以欣赏到维港景色啦🏙有几款特别推介嘅珍藏酒包括嚟自意大利Biondi Santi酒庄嘅 Tenuta Greppo Riserva🇮🇹、法国Dom Pérignon酒庄同当代美国著名波普艺术家Jeff Koons合作推出嘅限量版香槟🍾️、德国Dr Loosen酒庄嘅几款白酒🇩🇪都可以揾到,唔知又有无一款啱你呢?无论系买返屋企,happy hour或者饭后嚟同朋友饮番杯都一样得,我就唔执输喇😎