2010-08-11
为庆祝周年纪念日,特别搜寻一些抵吃自助餐,之前有想过试下香港仔新开的南湾酒店,但原价四百几七折后都要三百几,上网见到富豪香港有六折coupon,折后只是二百几,便弃南湾选富豪,点知却是后悔不已。之前都有上openrice看过食评,都系差多过好,但见富豪话新装修后的新buffet,便想睇下佢系咪真系咁差,点知一如danmok1974师兄所言,真是「近年食过最差啲晚餐自助餐」,我去都会海逸食下午茶自助餐,食物选择都多过富豪晚餐两倍有多!食物选择:1.冷盘:三文鱼鱼生好味、蟹脚有点儿过咸、青口我本身麻麻地2.沙律吧:已占了四分一个主餐枱3.面档:无理由黎自助餐渌过鱼蛋面食卦?4.铁板烧:鸡翼一早烧定摆o系度,牛柳粒超「un」难咬,无其他食物了!5.焗蚝:唯一叫做特色d的食物,有几款唔同汁焗,次次一出炉我都每款拿两只,但系d蚝好细只,一点都唔肥美!6.咖喱:超咸、牛肉超「un」7.手卷:有好多好的鱼生都在这里,如带子、甜虾、北寄贝等,可惜有人负责整,唔咁问佢拿太多。8.日式冷面:无食过9.热盘:燎燎可数唔够十款,仲要唔好味!10.甜品:我最重视的一环,却没有惊喜,无野特别好食,梳乎里太湿,好似
食物选择:
1.冷盘:三文鱼鱼生好味、蟹脚有点儿过咸、青口我本身麻麻地
2.沙律吧:已占了四分一个主餐枱
3.面档:无理由黎自助餐渌过鱼蛋面食卦?
6.咖喱:超咸、牛肉超「un」
8.日式冷面:无食过
9.热盘:燎燎可数唔够十款,仲要唔好味!
10.甜品:我最重视的一环,却没有惊喜,无野特别好食,梳乎里太湿,好似未焗透咁,雪糕只有Dreyer's四种味,连pancake都无埋!
咁贵o既buffet,竟然连任饮都要加钱,$38任饮汽水、冻cappucino等,不想加钱只有等饭后餐饮一杯!
总括而言,甚后悔无听师兄讲,被那张COUPON骗了去,还浪费了我一个周年纪念日晚餐!我真系未见过咁少野食的自助晚餐,仲要系三百几蚊,我见到好多人好快已经攻甜品,因为无乜热薰食,雪糕仲要系Dreyer's咁cheap,如果系Haagendazz或Movenpic都话食雪糕抵番丫!奉劝各位未去的,千祈唔好再被张coupon骗了去,唔系栈后悔!我就系人板了!
P.S. 但系都唔明点解仲咁多人去,全场满座,仲好嘈添,可能系d自由行啦