2022-10-02
呢间餐厅我⭐️咗好耐啦!! 今日系放假专登转3次车去试~以为假期观塘妈妈无晒啲打工仔会少人啲、又以为避开午市12-2 会少人啲, 咁谂就大错特错 ❌❌下午2:15 左右去到,竟然要排队‼️ 仲要排十几个.. 想哭 😵💫 成层都好静,得呢间拉龙~排咗差唔多半个钟终于到啦, 老细话无晒花胶鸡汤同埋失传已久的猪扒啦 😱😱 🍂🍂 好彩我仲有第二心水咋:黄酒药膳鸡 & 毕生难忘炸鸡翼 😋 (收返啲眼泪先🥲💦)坐底嗌完食物,见到入多几枱,老板竟然开始话截单 😳 明明 4 点先落场, 都未够 3 点就开始截单!! 好恐怖,强烈建议早!啲!去! 如果唔系卖晒就野都无得食 👿 为咗食好野可以去到几尽?哈~讲返啲食物啦,黄酒药膳鸡真系好正,足料多虫草、汤底又够浓~汤底唔油腻,绝对可以成碗饮埋 😋 仲有我想特别讲,就系啲鸡系无骨架❗️啲米线系弹牙,唔会一夹就断~真系赢在细节 👍🏻👍🏻 炸鸡翼又大只又 juicy~ 虽然未至于「毕生难忘」,但都好味&抵食 🔥 食完同老板倾咗阵计, 佢话未开门已经有人排队等食野 😵💫 所以两点几卖晒或者早啲截单都唔出奇,但人手&厨房位置有限,净系堂食都做唔切,连外卖都 cut
食完同老板倾咗阵计, 佢话未开门已经有人排队等食野 😵💫 所以两点几卖晒或者早啲截单都唔出奇,但人手&厨房位置有限,净系堂食都做唔切,连外卖都 cut 埋 -_- 老板话都唯有希望食客体谅..... 咁.... 个花胶鸡汤唯有下次再试啦 😭