2022-08-05 188 浏览
好欣赏而家无论系边个国家嘅菜式又或者本地嘅食物都开始逐渐出现多样化嘅情况,😆有啲仲系集合唔同口味同埋配搭,更加凸显出食物嘅魔力,就以一日之计嘅早餐为例,而家已经唔再剩系得面包西饼可以选择,☺️陆陆续续都出现咗唔少又饱肚又满足嘅选择😝今次买咗几款面包,味道都唔错。布甸包— 🍮法式布丁面包系近年突然兴起嘅一款包类产品。特别之处就系以掏空法包(即系我哋食开嘅猪仔包)盛载,以鸡蛋同牛奶制成的冷冻面团,🍮再加入法式布甸蛋浆,焗完之后新鲜出炉热辣辣的法式布丁就诞生了🍮有时未必会即时识到如果系嘅选择攞返去嘅话最佳食用方法:先于面包外层喷水保持表面香脆,💦之后将布甸面包放入焗炉或气炸锅烘烤,咁就keep 到原汁原味🍮沙翁— 🧡一个非常经典嘅产品,简单嘅配搭而最大得正就系出边包满咗砂糖,🧡沙翁蛋香扑鼻,外皮酥脆,内里嫩滑轻盈,食落松化似蜂窝,觉得回味无穷🧡皇冠包— 👑呢一个系美心嘅经典包系列,家庭装嘅分量就啱晒一家大细共聚早餐,👑外皮就系似鸡尾包,而里面就系靭性十足嘅餐包,微微嘅甜适合一家早餐,👑配埋牛奶,更夹😚香芋肉松包— 💜香芋同埋肉松都系一个非常饱肚嘅配搭,喺面包里面加入软滑嘅香芋提升奶香味,💜而喺

法式布丁面包

沙翁

皇冠包

香芋肉松包— 💜香芋同埋肉松都系一个非常饱肚嘅配搭,喺面包里面加入软滑嘅香芋提升奶香味,💜而喺面头再铺上一层咸香嘅肉松,成为左咸甜嘅配搭,💜好欣赏肉松并唔系松散𠮶一只,反而系一条条充满肉质嘅质感,咁就会更加满足☺️
香芋肉松包

菠萝麻薯包— 🍡一个创新嘅面包再加上店里面嘅招牌。 顾名思义即系将菠萝包里面再包住一旧麻薯,🍡非常特别嘅配搭,外皮脆,而一咬亦可以再拉丝,牛奶麻薯同面包亦系相当夹,有原味同埋朱古力味,🍫两款都各有特别之处😋
菠萝麻薯包

美心烘焙所 (中华总商会大厦) (中环)
中环干诺道中24-25号中华总商会大厦地下
法式布丁面包