2016-01-13 679 浏览
罗麦记应该算系一间升级咗嘅茶餐厅。叫咗三样嘢。奶茶,呢啲茶餐厅招牌嘢点可以唔试返杯。其实我真系唔知咩叫做一杯好饮嘅奶茶,因为我真系好少饮。虽然唔识评,不过呢一杯应该都ok嘅,几浓郁,无话啲茶好涩,起码我咁少饮奶茶,又唔特别好嘅人唔会觉得难饮,同埋觉得系一杯足料嘅奶茶。另一样系腐乳鸡肉捞丁,腐乳捞丁,孤陋寡闻嘅我第一次见,就梗系试试啦。其实都真系嘅唔错,腐乳味唔会话好劲,质感有啲似忌廉汁捞丁,系少少creamy嘅口感,不过就干身咗少少,我都明捞丁嘛,不过湿少少会好啲,家下系干到啲面会痴埋一齐,一饼咁。份量都ok架,都有几多鸡肉,足料!最后就系面包焗猪扒饭,其实叫佢都系贪得意,不过净系会叫一次,下次唔会。 唔好误会,唔系唔好食,只系个人对面包送饭呢家嘢真系感觉麻麻。同埋真系会几饱架,一个面包焗饭绝对会够两个人食,又食包又食饭,想唔饱都难。味道其实系几好食,最欣赏系佢唔会得面头有汁,佢入面嘅炒饭都有汁,唔会食咗面头个啲,入面就剩得白炒饭。个包都好香脆架,其实唔叫包饭,佢番个面包咖喱应该唔错,不过我唔记得佢有冇呢样叫。至于猪扒,都ok嘅,唔会硬掘掘,同埋有5快咁多,所以真系够两个人分架。我会再
罗麦记应该算系一间升级咗嘅茶餐厅。

叫咗三样嘢。

我会再去罗麦记,不过下次就尝试沙嗲牛肉包同其他捞丁嘞。
2016-01-10