2018-11-22
陪亲戚入嚟青衣扫货 又唔想食大快活𠮶啲连锁快餐店 就谂住豪少少揾间日本嘢食下啦点知唔使豪不特止 仲要发现到一个午市咁抵食嘅地方 真系几开心㗎 如果我系住青衣头嘅话我谂我会成日嚟食lunch or tea 😂有图为证 一碗鱼生饭都系六十几蚊 仲要送面试汤免收+1 我就叫咗个三文鱼亲子丼 $65有六块三文鱼 🍣 三文鱼尚算新鲜虽然三文鱼子唔系算太多 但系$65来讲已经几满足 质素正常食日本野又点可以唔叫下佢啲寿司试吓海胆寿司份量都几多 虽然唔系好甜 但系份量都唔少气都算系咁右上角系火炙和牛寿司 唔会有和牛入口即溶嘅感觉 但系都几淋身入口都唔使点样咬 章红鱼寿司就系左上角 几鲜甜 唔算好鯹到咗下边嘅葱吞拿鱼军舰 打碎左其实就唔系太感受到吞拿鱼鱼腩𠮶种入口脂肪重嘅感觉但系份量足 都好食呢个就系大名鼎鼎嘅双龙卷一边系芒果加大虾一边系牛油果加大虾两边俾人感觉都好新鲜 自己本身好钟意食牛油果 🥑 终于试到牛油果加日本豉油似三文鱼嘅感觉芒果加炸虾都好Fresh 推荐大家嚟食要试吓食少少炸嘢更加滋味所以就叫咗个唐杨墨鱼咀我钟意佢嘅调味送清酒一流呢度嘅烧物都唔错 但系大家注意返烧物系会另外收返加入因为唔
有图为证 一碗鱼生饭都系六十几蚊 仲要送面试汤免收+1
芒果加炸虾都好Fresh
推荐大家嚟食要试吓
唐杨墨鱼咀
我钟意佢嘅调味送清酒一流
个甜品芝士蛋糕几好食我唔记得左几多钱啊但系我记得唔系算贵所以我先会叫
芝士蛋糕稍微有少少干身 但系芝士忌廉味好足够 食落口感都好够「廉好」