2019-06-06 2513 浏览
First things first:* 有午市套餐,适合商务饭局* 有包厢,房间连私人厕所(餐厅经理话过时过节个景仲可以睇埋烟花)* 师傅好好倾,不停讲解,服务态度好好* 和牛好味!食铁板烧食到上晒瘾。嘉门铁板烧喺铜锣湾V city,之前有做过午市指定时间五折优惠,但而家已经冇咗lu~ 我哋三个人上咗去食叫咗三个午市铁板商务套餐,有黑豚肉、美国牛肉薄烧、日本宫琦A5和牛拣。餐厅望楼景加少少海,都几靓!茶碗蒸几滑。好大粒嘅北寄贝带子,爽。银鳕鱼配直菇洋葱汤,师傅将鱼同埋鱼皮分开黎整,鱼皮用炸嘅方式,好脆口!师傅系烧牛之前比我哋睇一睇旧牛,一旧厚和牛,两片美国薄烧牛。和牛煎完出黎系甘,好腍,入口即溶!鲈鱼用番茄汁煮,开胃!珍珠蚝配舞茸汤,我唔食蚝,同事话个好汤好鲜甜、蚝系嫩同新鲜。炒饭冇乜特别,稻庭乌冬弹牙好味,旧wasabi 系碗边~ 食野既过程,师傅不停咁同我地介绍佢间餐厅、食材,我哋问咗佢唔少问题,佢都好有耐性咁解答,服务态度唔错,抵赞!
First things first:
* 有午市套餐,适合商务饭局
* 师傅好好倾,不停讲解,服务态度好好
* 和牛好味!

食铁板烧食到上晒瘾。

茶碗蒸几滑。

好大粒嘅北寄贝带子,爽。

和牛煎完出黎系甘,好腍,入口即溶!

鲈鱼用番茄汁煮,开胃!

炒饭冇乜特别,稻庭乌冬弹牙好味,旧wasabi 系碗边~