餐厅: 富臨飯店阿一鮑魚
资讯:

原本可以同人一齐食既话,想试佢米芝莲三星套餐,但一个人,试试佢午市套餐就算。因好个下眼训,唔想饮茶,只叫滚水同叫佢上左咖啡先。睇「有啖XX」既片赞佢咖啡好饮,我自己觉普通;比起是但四五十蚊一杯既质素。(再谂返,好似同M记差唔多,无特别😅;唔讲究既人,M记即磨已够。%既已算好个种)我唔识咖啡,甚至系麦当劳嘅即磨咖啡都可以满足到我😂。但我暂时饮到最好味最合个人口味既系robuchon既餐啡。点心三粒都好好味呀,要有既口感同鲜味都有。系正常size,同埋系适合俾人成粒放入口嘅size。谂起新同乐真系太大件😂。食完三粒个心已想返黎食点心。但个朝胃口唔好,饮完咖啡同埋食完三粒点心已经顶顶地。蕃茄薯仔汤好普通,味道系超级淡,完全接受唔到,茶餐厅既质素都去唔到。淡味唔系落唔够盐,而系一饮落就觉得材料好少个种淡,因为自己已顶住顶住,饮两啖就叫人收走佢。整体好味,但我饱左,只食一细啖海参,三分二冬菇,菜都无食晒。搅到侍应问我系咪唔啱口味,如果唔满意可再煮。印象中龙景轩服务一般,同埋其他贵中菜一样,见你食剩都无问你有无问题,都系收走就算。(服务超好,因呢啲系book位既唔想no show;如果系食完系直

食完三粒个心已想返黎食点心。
但个朝胃口唔好,饮完咖啡同埋食完三粒点心已经顶顶地。

(服务超好,因呢啲系book位既唔想no show;如果系食完系直接返屋企一定打包)
个汁好好,每样野都系最好既状态
有镬气同埋份量几足够,比起其他贵价中菜嘅午市套餐黎讲。佢三件鸡好似唔系髀位都好滑,可惜饱左,夹硬都食咗啲。

菜黎到,食一两啖就即叫佢上埋个饭。因为慢慢食完再等,可能连两啖饭都食唔到。呢个菜超普通,无咩鱼汤味

炒饭劲香,好干身,好有镬气。
(试唔多,暂时贵啲中菜既午市套餐炒饭,呢间最好味)
胃口大开咁三扒两拨食晒。再食多少少菜。
甜品都系试少少,我谂系十分一咁😂

终于俾我觉得中菜三星系值既😂。但呢间茶芥之类未加一都成90蚊,好水人钱,我唔系下下都话唔要,叫人拎走既,或者问人某样野可唔可以唔要,有时由得佢收钱;呢间我会再去,但会问可唔可以唔要nuts同酱😑