2022-05-04
🔸三式美点:蟹子烧卖、香煎萝卜糕、鸡丝春卷我打打下先发现个日无食过萝卜糕😂🤡烧卖、春卷都系普通酒楼水平,春卷都几油下🥲🔸西班牙黑豚肉叉烧叉烧都ok,不过可以再烧香啲。🔸韮皇瑶柱火鸭丝羹芡汁太杰🙈🔸千岛汁虾多士炸多士油左啲,配沙律酱食,个人觉得如果配甜酸酱食会好啲,无咁油🤔🔸鲍汁海参扣天白花菇伴唐生菜呢个最好食,海参同花菇都炆得几入味😋🔸迷你荷叶饭呢个一上枱就咁督左两个窿,肉酸咗啲,而且只虾唔知咩事,唔系梅又唔系爽口,质地好奇怪🥴🔸香滑芝麻糊、陈皮红豆沙红豆沙🆗陈皮味几香😗🔸一哥鲍鱼酥额外加$68就试下,鲍鱼煮到太淋,下面个酥底淋既喂😢整体来讲,午餐食物质素都系一间好普通嘅酒楼,可能夜晚嘅小菜会好少少?🤔仲有可能多人book左lunch set,食物整好晒咁,一坐低就冚冚声上菜,节奏劲快😂会听到侍应话「海参上得上得」🙂作为人称明星饭店的餐厅,虽然呢个lunch set价钱系几平,无咩期望,但都唔系咁求其,个质素真系嘛嘛🙈难怪失去左米之莲一星🙈📍#阿一海景饭店 (#尖沙咀美食)尖沙咀弥敦道63号iSQUARE国际广场29楼➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎吃是真爱❤️ @eatist
🔸西班牙黑豚肉叉烧
叉烧都ok,不过可以再烧香啲。
🔸韮皇瑶柱火鸭丝羹
芡汁太杰🙈
🔸千岛汁虾多士
🔸鲍汁海参扣天白花菇伴唐生菜
呢个最好食,海参同花菇都炆得几入味😋
🔸迷你荷叶饭
🔸香滑芝麻糊、陈皮红豆沙
红豆沙🆗陈皮味几香😗
🔸一哥鲍鱼酥
额外加$68就试下,鲍鱼煮到太淋,下面个酥底淋既喂😢
📍#阿一海景饭店 (#尖沙咀美食)
尖沙咀弥敦道63号iSQUARE国际广场29楼
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎
吃是真爱❤️ @eatistruelove.hk 🌟
🔖 #吃是真爱_尖沙咀
🔖 HK Restaurant Week Lunch Menu $198 +10%