好快又到星期六,约咗朋友一齐做facial,为就快唔驶戴口罩嘅日子作好准备✨👩🏻‍🦰😆。见到呢间新开嘅小餐厅,星期六都有午市套餐,仲几抵食,我哋入去试吓先。自己用QR code落单,好方便,我点咗:🍝黑松露带子炒意粉,🍋饮热柠檬薏米水$62份量足,因为只碟中间有深度,见到材料有迷你带子、翠玉瓜🥒、新鲜野菌、洋葱🧅,意粉煮得恰到好处,口感富弹性,酱汁啱啱好,食完唔会有太多余酱汁。🍋午餐包热饮,我选咗柠檬薏米水,微微甜,加上柠檬,多了一份清新口感,唔错。🦑蒜爆鱿鱼须$45鱿鱼须炒得好香,微辣🌶️,仲有啲镬气添🔥,睇到有不少配料,蒜头、洋葱、干辣椒配以酱油一齐炒,所以咁香喷喷~朋友就点咗:🐂和牛牛扒配蒜蓉包、薯角、洋葱圈$168🍅餐汤:罗宋汤☕️饮热奶茶呢个套餐好丰富。罗宋汤足料。和牛牛扒软熟有肉汁,黑椒汁味道浓郁,厨师控制朋友要求嘅七成熟刚刚好👍,炸薯角及洋葱圈香脆,仲有西兰花🥦及车厘茄🍅,份量都唔少,朋友话争啲食唔晒🤭。☕️奶茶都几香滑。

自己用QR code落单,好方便,我点咗:
🍝黑松露带子炒意粉,🍋饮热柠檬薏米水$62

🦑蒜爆鱿鱼须$45

朋友就点咗:
🐂和牛牛扒配蒜蓉包、薯角、洋葱圈$168
🍅餐汤:罗宋汤
☕️饮热奶茶

呢个套餐好丰富。
罗宋汤足料。

☕️奶茶都几香滑。

午餐