呢一间一直想试,但系印象中好似成日都两位起,我系一定系食lunch嘅,夜晚六点后唔想食淀粉质𠮶啲再睇返见到佢一人餐,唔记得定系点样啦,对顺德菜好似无感,但都有少少想试佢嘅炒鱼面。𠮶时睇嘅一人餐都无呢样,一定系卡拉卡拉咁出。但系都决定去试一次侍应带位叫我坐呢个位我都有啲奇怪,点解唔系坐梳化,一坐低原来系俾你睇海景😂 三个点心都非常饱满好食,有啲贵嘅中菜套餐。套餐入边嘅点心好似非常Hea,系完全存在于套餐咁。你散叫返佢同一样嘢又表现好好。呢度唔会,出嚟嘅质素系你散叫都食到咁样。 炖汤,粒瑶柱超级大粒,食落仲唔会好嚡口摄牙,处理得非常好。我原本都冇谂住食,但系咬咗少少之后质感真系好好,我系有食晒。 记得之前食新同乐又系有瑶柱炖汤,我系啲唔食汤渣嘅人,我将瑶柱同埋啲花胶、瘦肉粒包起拎返比狗狗食。(唔好闹我,佢哋食少量嘅盐系可以嘅,我最少睇四五本狗狗鲜食既书)好有镬气好鲜甜,系弹牙嘅。但系咸咗啲。如果有白饭送吓就好。呢个就好普通,唔记得系咪鱼汤,但系啖汤唔算好饮,𠮶粒鱼腐都好普通呢个咸咗啲,同埋乌冬嘅话上枱时间都系紧张啲,涨涨地….如果乌冬转咗做炒饭,或者系佢嘅招牌炒鱼面,我会觉得呢餐系完美嘅。

好有镬气好鲜甜,系弹牙嘅。但系咸咗啲。如果有白饭送吓就好。

虽然我唔钟意食甜嘢,但系杨枝甘露应该大部份人都几钟意钟,我都有食晒。如果系红豆沙芝麻糊之类,我一定系食一两啖

呢间整体都唔错,怪自己冇一早嚟。服务都好好,最紧要系整体嘅礼仪、身体动作非常好,其他贵酒店中系会扮礼貌,但系都比较风风火火又chur又嘈,呢度会俾多少少时间展示对你嘅善意,真系有介绍返