川沪一人前锅物 $118有七款锅底可选沪式金汤云吞鸡 ✅老四川沸腾水煮鱼老檀酸菜鱼 ✅老檀酸菜牛肉 浓茄杂锦海鲜老四川沸腾水煮牛肉 ✅酸菜胡椒猪肚汤 本身跟一份配料,加$48可以升级90分钟放题,任食30多款配料,任饮黑糖珍珠豆浆及冰粉豆浆,而且有小笼包放题!唔系唔加阿?!先讲锅物,三款汤底,云呑鸡清甜,水煮牛唔算太辣,但牛肉软腍;酸菜鱼有点淡,鱼肉亦不似外面吃到的嫩滑,有少少失望。之后火锅加汤底都是清汤,所以越食越淡味。30多款食材中除了常见食材,还有黄喉,鸭血,莴笋,百叶结等,质素正正常常,其中墨鱼丸似是墨鱼味鱼丸多过墨鱼丸,但流心芝士肠几有惊喜。另一主打小笼包放题即叫即蒸,餐厅有多款口味,但放题只有原味及辣味,容易夹起唔会穿,皮薄多汁,正!任食餐单仲有粉面饭,试左上海粗炒几好,唔会油淋淋;四川担担面有麻酱味但汤底太稀。任饮豆浆本身无糖,加埋冰仲淡,捞埋黑糖就好啲,但饮左一杯之后我都系决定饮茶。.午市任食90分钟唔使$200埋单,当火锅放题都算性价比高,如果纯粹想食酸菜鱼就有少少失望,因为鱼肉不在放题食材之内,加鱼要额外收费。
川沪一人前锅物 $118有七款锅底可选
沪式金汤云吞鸡 ✅