2022-02-10 597 浏览
沙田站📍大喜屋-两条麻甩佬最岩食放题,今次去左沙田大喜屋食餐劲😎🥳人头费$208加一,任食3个钟,梗系要食返够本💸而家d放题都用QR code落单,快、靓、正!先黎大大盘刺身,随便叫左三文鱼、油甘鱼、剑鱼腩、虎虾、赤虾、甜虾、北寄贝、赤贝、象拔蚌、彷鲍片等等。质素ok,其中三文鱼厚身肥美、剑鱼腩油脂丰富、虾类鲜甜😍带子size比较细,甜而不腥,如果大旧d更吸引!寿司方面,叫左海胆山同花之恋。海胆山有三小片,寿司饭沾满海苔,好好味😋花之恋不过不失。另外仲有两款创新寿司,不过冇试,留肚食其他好野🤣推介蒜蓉牛油开边芝士虾同鳗鱼。芝士虾蒜香十足,鳗鱼唔腥(可能平时系得我会觉得腥😹)。食咗咁多生嘢,出去走一圈,发现都有唔少熟食,包括:蒸鱼、辣酒黄金螺、蒜香四季豆、粗薯条、小丸子。见到小丸子同薯条忍唔到手🤪小丸子好味,薯条就冇乜味,如果有茄汁会更加好味😋炸物当然唔少得,天妇罗order左皇帝蟹棒、虎虾、温室南瓜、甜番薯仔,天妇罗炸得松脆,最重要系粉浆唔厚👍🏻另外都order左芝麻鸡翼、吉列蚝、榴梿炸弹、紫心香芋丸、炸鲜奶,全部炸物都好岩我口味😻不过如果炸蚝可以再大粒d、厚身d更加正~羊架好正,膻香
沙田站📍大喜屋
两条麻甩佬最岩食放题,今次去左沙田大喜屋食餐劲😎🥳

人头费$208加一,任食3个钟,梗系要食返够本💸

羊架好正,膻香十足,够松化。串烧只系叫咗牛舌,味道唔错。有机会下次试埋其他串烧(要留肚冇办法😹)!

私心推荐豉椒炒蚬,我疯狂encore,镬气十足,好惹味!💯

讲吓嘢饮先,冷暖任君选择,种类多。我就梗系饮返枝Hoegaarden Rosee🍻另外都有apple cider、Asahi、清酒,实行不醉无归🙌🏻😆

雪糕雪条方面,有韩国雪条、雀巢当然唔少得😂另外仲有雪糕杯同埋粒粒雪米糍🍨

环境方面,大喜屋一向坐得舒服,质素有保证,食咗咁多次都永冇失望🙌🏻午市$208黎讲都几抵食(成日都谂住食返够本,但次次唔够1个钟就饱到呕😹)

食完先知佢做紧疫情优惠,星期六、日同公众假期2:00-5:00任食2个钟第2位有半价😩,下次带埋女朋友黎食,增完肥再减肥🏋️
刺身拼盘
海胆山和花之恋