上星期老友约我嚟旺角,我地都想食任食打边炉,最后系呢幢大厦拣左至尊重庆鸡煲。见佢价钱唔贵,又有多种类食材种类。嚟到先知原来除左辣鸡煲,仲有芝士鸡同椰子鸡煲。朋友话夏天想试下椰子鸡煲解暑又清新,估唔到鸡嘅份量咁多,仲要系成煲椰汁做汤底,香甜好味到呢!落完食物就出去拎饮品同配料。呢到都好多选择!啤酒任饮,真系好抵。食材方面,我地系出面拎左响铃,鱼皮等等。至于海鲜,丸类,肉类同饺子就电子落单。海鲜够晒新鲜,只虾上台仲系旭旭下。另外点左生蚝,鲩鱼腩,水鱿,蚬,扇贝等等,超满足。肉类都有好多款,包括各式靓牛肉、猪肉、羊肉等等,任君选择。椰子鸡煲嘅鸡,有个计时沙漏比我地睇时间,够晒贴心,鸡系三黄鸡,真系好有鸡味,啖啖嫩肉,非常好食,性价比极高。另外都试下各种蔬菜、饺子同丸,最正必提一定系佢有咸蛋黄流沙馅料嘅手打丸,邪恶到爆炸,但十分好食!另外呢款猫手掌系咪都好得意!甜品方面,有各式雪糕雪条、啫喱、豆腐花等等,食完热野又食冰冻甜品,咩都满足食!呢到服务都好好,地方又够大,午餐时间仲要无限时任食,值得再访,下次嚟要试埋重庆鸡煲!

食材方面,我地系出面拎左响铃,鱼皮等等。