2015-07-19 9909 浏览
韩风袭港多时,但韩式食店仍长开长有,grill n more, 便是其中一员,记忆中,grill n more经常有团购活动,未知是其质素有问题,还是铺位没其么人流呢?那天与他心血来潮想要到茶楼饮茶,但两个年轻人走进家庭乐天地未免有点异相,加上午市时间等位难,看到grill n more的午餐价钱还可以接受,便试一下。grill n more标榜无烟烧烤,个场亦都真系无咩烟飘出嚟,感觉上都几舒服。埋位!其实张枱睇落都几干净,算系咁啦,但系一张枱得一个夹好似太少,因为笨妹与他会因为会夹𩠌争崩头,抢住夹,抢住反嘢食,同抢住炒𩠌。笨妹觉得,成间舖最好就系腌肉腌得几好食,唔似出面啲烧烤场,所有肉同一个腌法选择都几多旧烧卖比想像中好食,仲要一摆出嚟就即刻俾人夹走晒。蚝仔粥,都算足料。淡而无味的韩式炒粉丝握唔实嘅卷物士多啤梨朱古力火锅真心,呢两件蛋糕好难食。但系有边个地方任食嘅蛋糕系好食烧到咁上下,距离限定时间仲有半个钟左右,已经有位哥仔行埋嚟叫你埋单。由于他散叫咗两支汽水,所以两条友盛惠322,晏就嚟讲都咪话唔贵。但系佢都算系几多种类啲熟食选择,算系咁,不过试过一次,就无下次噜。不过,走嘅时候闻

埋位!

选择都几多
旧烧卖比想像中好食,仲要一摆出嚟就即刻俾人夹走晒。
蚝仔粥,都算足料。
淡而无味的韩式炒粉丝
握唔实嘅卷物
士多啤梨朱古力火锅
真心,呢两件蛋糕好难食。但系有边个地方任食嘅蛋糕系好食

不过,走嘅时候闻下自己个身,无烟味,爽晒!