2024-05-06
姜涛诞完左了,趁铜锣湾应该冇咁多人就出返个铜锣湾美食推介🙏🏼✨ 小编平时都少食辣野,但系呢间麻辣风云嘅酸菜鱼cp值高到小编都特登去试下。$88 酸菜鱼 以为$88系一人份量,点知劲大碟,酸菜汤底酸酸麻麻配饭/薯粉简直一流,鱼片食落几爽脆,会话两个人食再加个小菜其实都够食🙏🏼$108 荔枝虾球价钱系少少贵,大约有十几粒荔枝虾球挂左喺"树"上面,下面放左干冰营造出仙气飘然嘅感觉🥹整体非常适合打卡,建议快快手打完卡食个虾球,冻左冇咁好食🙏🏼口感方面虾球外脆内软,点埋个荔枝酱食甜咸适中。(图二)卖相:⭐⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐CP值:⭐⭐⭐⭐如果系想食高质少少又唔想太贵嘅lunch 可以试下麻辣风云,小编见佢哋仲有好多打卡able嘅菜式都几吸引下,不过小编个荷包就afford唔到比我试其他菜了🙏🏼#Foodporn #Foodie #平民 #小资 #铜锣湾美食 #麻辣 #川菜
$88 酸菜鱼
$108 荔枝虾球