2020-02-06
上次黎食过烤鱼,见到原来呢度日头系食冒菜,就已经心思思想食下,今日咁啱黎尖沙咀做嘢,就上黎看个究竟。呢度午市非常受欢迎,1点开始已经全场满咁济。冒菜原来同车仔面、麻辣烫模式相似,都系叫啲送然后就点个面,可以拣汤。呢度单人可以拣8款($58),无限制菜定系肉,面另外加$5。饮品跟餐加钱,我就拣左热蜂蜜桂花,加$10。桂花份量唔少架。蜂蜜味道自然甜。因为全部即叫即做,而且午市人好多,都需要等10分钟左右。呢度环境舒服,灯光都好适合影相。黎到之后发觉都几大碗,拣左8款料,显得个碗好满。个茄汤唔系港式茶记果啲咁甜,而系新鲜蕃茄打成蓉,非常天然,味道唔会好浓味。芝士丸好流心超邪恶!油麦菜、鸡髀菇都好吸汤好正。牛筋够软,鸡肉份量都几多。虫草花都好大扎!个面系火锅面,好滑,咬落爽口,份量都唔少架,我就饱到食唔晒!呢度咁抵食唔怪得知咁多人。侍应都好年轻,好有活力。
芝士丸好流心超邪恶! 油麦菜、鸡髀菇都好吸汤好正。牛筋够软,鸡肉份量都几多。 虫草花都好大扎!
呢度咁抵食唔怪得知咁多人。侍应都好年轻,好有活力。