2023-11-29 27 浏览
来自冲绳嘅铁板烧铁板烧真系我嘅大爱啊,今次就食咗午餐嘅set,每一碟嘢食都好精致啊,睇落就好似艺术品咁,好睇又好食。OKINAWA MOZUKU前菜系一杯甜甜酸酸嘅蔬果,听落好似一个小森林,入面有食用花点缀,仲有一啲星星型嘅秋葵,好开胃。SEASONAL SALAD蔬菜够新鲜,简单用咗芝麻酱调味,已经好好食。OKINAWA KURUMA PRAWN SHABU SHABU净系摆碟已经觉得好靓,佢个底系用左淮山打溶左,加埋少少汤落去,成个底汁好香浓,加埋冲绳嘅海虾炸成天妇罗,呢个配搭真系绝配。WAGYU HIME BEEF TENDERLOIN呢一碟系我嘅大爱啊,佢系黑毛和牛,我就拣咗三成熟,食落真系好嫩口入口即溶,平时唔食芥末嘅我,估唔到佢同芥末系咁match既,加埋蒜片同埋海盐真系好香。WAGYU GARLIC FRIED RICE用和牛粒炒饭,𠮶啲牛肉渗透出嚟既油,再加配蒜蓉,炒出嚟嘅饭真系好香,仲要系一粒粒嘅。HOMEMADE ICE CREAM雪糕方面我就拣咗牛奶蜂蜜味,佢哋嘅雪糕都系自己亲手打嘅,所以都好滑,原来蜂蜜味同牛奶都系咁夹嘅,淡淡既奶香之中渗透甜甜地嘅蜂蜜味。A G
来自冲绳嘅铁板烧

OKINAWA MOZUKU

SEASONAL SALAD
蔬菜够新鲜,简单用咗芝麻酱调味,已经好好食。

WAGYU HIME BEEF TENDERLOIN

WAGYU GARLIC FRIED RICE

HOMEMADE ICE CREAM

A GLASS OF SHIKUWASA(Okinawa citrus depressa) SODA
饮品饮落去好清新,加咗新鲜嘅青柠檬汁,另外仲可以自己调校酸甜度。