2020-03-02
自从上年系深圳食过一间好出名✨嘅酸菜鱼🐟专门店之后,我就慢慢爱上咗呢个川菜🌶,每次见到有餐厅有呢个菜式都会叫嚟试下🤓❣️上星期听d 同事讲如心广场呢度🌟开咗间川菜有酸菜鱼食🤩,今日lunch🕐 我就飞甩晒佢哋,自己来叹❗️午市免加一❗️手机点餐方便又环保❗️座位超阔落,卡位好多❗️装修都好靓好新净,有D高级中菜厅feel😎因为怕店家整得太正宗太辣🙈 所以我拣咗要小辣❣️见到隔离枱食口水鸡食得好过瘾咁,就点个来试下🤤.点完菜,店家先来个凉菜/前菜❣️我呢份系凉拌土豆丝酸辣味为主,几爽口,好开胃✨酸菜鱼 $68隔住个口罩都闻到阵麻油味🤣好足料❗️超多新鲜鱼片❣️口感爽口滑溜👍🏻鱼片亦冇细骨😍 可以放心食🥰酸菜、泡椒、辣椒等调味料嘅用量都非常得宜,系蒜味重左少少,食到尾觉得有d 咸~不过整体来讲都系好食嘅😋唯一有少少可惜只可以拣配白饭🥺 酸菜鱼配宽粉/薯粉先系最好食😩宁愿佢收多我$20比个宽粉底我🙈川式口水鸡(小辣)鸡件好入味😋而且唔太干🌟麻辣味🌶香浓惹味💕食完真系feel到条脷有少少秘🤣但辣得好过瘾❗️好食得辣嘅朋友可以挑战食埋口水鸡下面𠮶啲➡️吸晒麻辣精华嘅青瓜丝🙈跟餐饮品▶️ 欲望酸梅同出面饮𠮶啲酸梅汤味道有
午市免加一❗️
手机点餐方便又环保❗️
座位超阔落,卡位好多❗️
装修都好靓好新净,有D高级中菜厅feel😎
因为怕店家整得太正宗太辣🙈
所以我拣咗要小辣❣️
见到隔离枱食口水鸡食得好过瘾咁,就点个来试下🤤
点完菜,店家先来个凉菜/前菜❣️
我呢份系
凉拌土豆丝
酸辣味为主,几爽口,好开胃✨
酸菜鱼 $68
隔住个口罩都闻到阵麻油味🤣
好足料❗️超多新鲜鱼片❣️口感爽口滑溜👍🏻
鱼片亦冇细骨😍 可以放心食🥰
不过整体来讲都系好食嘅😋
唯一有少少可惜只可以拣配白饭🥺
酸菜鱼配宽粉/薯粉先系最好食😩
宁愿佢收多我$20比个宽粉底我🙈
川式口水鸡(小辣)
鸡件好入味😋而且唔太干🌟
➡️吸晒麻辣精华嘅青瓜丝🙈
跟餐饮品
▶️ 欲望酸梅
同出面饮𠮶啲酸梅汤味道有啲唔同😲
味道更胜一筹,感觉更浓几足料🉐
应该冇沟水😎
非常解到麻辣味,饮完条脷即刻唔俾秘🤓
最后食埋个甜品🥰
幺妹儿冰粉
系一个川式甜品来🌟
简单啲来讲就系:黄糖浆➕桂花➕无糖啫喱❗️
入口充满冰凉感🤓
味道微甜,感觉好清新❣️
非常适合解暑/解辣/天气热嘅时候食💕