今次去试吓呢一间韩泰太窑鸡,位置系喺流浮山,但系其实去都好方便,我系喺天水围站B出口搭K65巴士直达总站流浮山,一落车就会见到餐厅好signature嘅巨型蓝色壁画外墙,而家转咗烧烤放题,用埋户外嘅环境,感觉好chill✨午市放题$168/位任食90分钟;晚市放题$278/位任食120分钟,可以拣户外/ 室内位置,依排天气凉凉哋,坐喺室外嘅话就更加正👍🏻‼️少有任食流浮山窑鸡🐔睇住师傅喺瓦缸不停烧鸡,只只烧鸡嘅皮都好脆好多汁,职员话一定要连皮食,咁先系嚟过食窑鸡😆一路食鸡一路仲可以炭火烧烤,全部都系QR code落单📱有牛扒、鸡翼、鸡扒、猪肉、猪五花、猪颈肉等等,韩式/泰式/BBQ口味俾你拣,我个人就钟意食韩式嘅口味,我觉得调味做得唔错🥩亦有其他烧烤配料菠萝、香肠、虾🦐菠萝系大大片,烧完之后好Juicy,另外虾都好大只,烧完都仲够爽弹,钟意食虾嘅朋友呢度任食啱晒竟然系任饮支装汽水‼️真系好少见会有支装汽水,Dreyer’s仲有开心果味雪糕💚连棉花糖都有得即整,啲小朋友见到劲开心整体嚟讲以$168呢个价钱,真系性价比极高,平时出去市区烧腊舖买只鸡都要呢个价钱,食只鸡都已经回晒本😂