2016-03-14 2033 浏览
印象中Phoenix Sweets的老板系芝Si菇Bi 卓韵芝的前助手,由于精于整饼,阿芝鼓励佢开舖卖饼,第一次认识呢间饼舖系喺杂志,见到果个唧花立体蛋糕,真系哗左一声,因为真系好靓!初初知道PMQ开店,我即刻去睇下,上次好赶又好迫既情况下食左个rainbow cupcake,今次平日行过,决定要坐低慢慢叹!今次食左个Yuzu cupcake,蜂蜜柚子味,蛋糕比第一次食既实净少少,但系台仔细细的地方食,如果蛋糕太松系会食到一身都系蛋糕碎。至于上面旧cream butter同个蛋糕味道,都有淡淡既柚子味,唔会太甜,但个蛋糕里的柚子粒可以多番少少,甘个蛋糕会香d。如果cupcake set有热咖啡选择, 或者热茶唔需要加$10, 甘就perfect~

2016-03-11
  • Cupcake