2024-03-24
一间好有日本风味嘅日式火锅小店。餐厅环境好舒服,装修简洁,用咗好多白色同木色调,整体感觉和谐优雅。大大片嘅窗户令到自然光充足。 今次平日中午过嚟嗌咗两款午市套餐, 套餐可以自选火锅汤底,配前菜、蔬菜拼盘同一款肉。 ❤️日本A4黑毛和牛日本A4黑毛和牛套餐嘅牛肉呈现深红色,搭配细腻嘅白色大理石纹理,油花分布均匀。肉质鲜美,涮煮之后肉质柔嫩,配上日本蛋酱汁,味道更加出色。搭配嘅日式昆布柴鱼上汤,汤底清澈,带有淡淡嘅海味同昆布嘅甘甜, 加埋特制日本麻酱,完美提升咗和牛嘅风味。 ❤️极上A4黑毛和牛极上A4和牛外观更加精致, 啲肉系粉红色嘅,肉眼可见嘅油花更为细腻, 每一片都大大块,份量十足。比起普通A4和牛,极上A4和牛的肉质更加鲜嫩,脂肪与肉的比例更加和谐, 软淋淋,有入口即溶嘅感觉。 而极上A4黑毛和牛套餐嘅关东风寿喜烧汤底味道浓郁,同和牛嘅肉味好夹,每一啖都好有层次感。 ❤️前菜细细碗“汁煮和牛冻豆腐”, 系一个开胃前菜。用咗高质嘅和牛同滑豆腐煮成。豆腐吸收咗汤汁嘅精华,口感丰富,同和牛嘅鲜味完美结合。 ❤️蔬菜拼盘有新鲜嘅时令蔬菜,包括菇类、青菜、 萝卜、油豆腐等,都系好好嘅配角,增加咗餐点
❤️日本A4黑毛和牛
肉质鲜美,涮煮之后肉质柔嫩,配上日本蛋酱汁,味道更加出色。
❤️极上A4黑毛和牛
❤️前菜
细细碗“汁煮和牛冻豆腐”, 系一个开胃前菜。
❤️蔬菜拼盘
有新鲜嘅时令蔬菜,包括菇类、青菜、 萝卜、油豆腐等,都系好好嘅配角,增加咗餐点嘅色彩同营养价值。蔬菜经过炖煮之后,吸收咗汤底嘅精华,味道鲜甜,仲可以中和和牛嘅油脂,令整体食味更加均衡。