2016-10-24 2515 浏览
下雨天的Lunch,, 个人又饱饱济济,,来回office 在附近的食肆踱步,,,见呢间Aloha 开左好一阵子我都未试过,, 门面又好像是light food 的清新green & fresh 装潢,, 同饭友走入去了解下咩野黎!!!老实讲佢话sell 夏威夷风的鱼生饭呢....我就感受唔到咩夏威夷味,, 但呢度mix 左source 的鱼生粒,, 可配搭暖饭或salad 等配菜又的确让人容易入口,, 但又清清肠胃几refresh~呢度就show晒你可以拣的鱼生料, salad 同配菜~main menu 就系得呢张纸架咋~ 先决定你想食tuna, salmon 或者其他鱼生/素菜 作为"𩠌",, 拣定左再睇下配咩source最后决定你要全饭 (可选白/啡米饭), 半饭半salad, 定全salad~ 然后再按个人胃口睇下加唔加钱追加配菜~我叫左半啡(糙)米饭 / 半salad 配tuna~~~ 欣赏佢个tuna鱼生啲source mix 得几好味~ 有一半salad 都好衬,, 唔洗叫全饭咁full~饭友点了全salad 配salmon 鱼生~~~ 佢觉得下次半饭半salad会好啲
呢度就show晒你可以拣的鱼生料, salad 同配菜~

饭友点了全salad 配salmon 鱼生~~~ 佢觉得下次半饭半salad会好啲~~~

又系嘅,, 我叫half/half 都唔系好饱,,, 叫晒全salad 肯定好快就肚饿~
份量黎讲男士可能会觉得揾苯~~
就咁一碗鱼生饭盛惠$90~~~ 久不久想清肠胃食下无防,, 系好味嘅,,蔬果都新鲜,, 但值唔值就见人见智~~
2016-10-19