2022-09-15
午餐嚟咗呢度食鹿儿岛烧肉,呢度中午唔算好多人,需要倾偈空间都非常够。中午餐牌一目了然,有几款食物,每个拣一样,份量仲有三级可以拣。今次我就因为非常之肚饿,都拣咗个level 3。呢度嘅前菜都非常丰富,个沙律酸甜爽口,先有一粒炸牛肉。另外个蒸蛋,入边都有啲鸡肉。至于个汤就系比较清淡嘅萝卜汤。今次拣咗嘅系:是日牛腹肉、牛后腿肉、甲罗烧、黑豚梅肉薄烧。牛后腿肉都颇多根,因为呢个系牛嘅发力肌肉,都系比较瘦嘅,每块系厚切,牛味都几浓。牛腹肉顾名思义就好似我哋平时食啲牛腩𠮶种,肉质比较松弛,第一次试烧呢款肉,因为厚身,用嘅时间都会耐啲。至于甲罗烧,我哋要自己加入蛋浆,自行调校烧个时间,果然唔容易,好容易倒泻蛋浆。去到一个理想嘅热度之后,到落啲饭到,果然唔错。最后黑豚薄烧反而非常之有惊喜,可能因为油脂较多,味道非常丰富,而且非常之香。个饭今次升级咗,配合返唔同嘅肉类,最后大大碗我都食晒。饮品就拣咗咖啡。
今次拣咗嘅系:是日牛腹肉、牛后腿肉、甲罗烧、黑豚梅肉薄烧。牛后腿肉都颇多根,因为呢个系牛嘅发力肌肉,都系比较瘦嘅,每块系厚切,牛味都几浓。 牛腹肉顾名思义就好似我哋平时食啲牛腩𠮶种,肉质比较松弛,第一次试烧呢款肉,因为厚身,用嘅时间都会耐啲。 至于甲罗烧,我哋要自己加入蛋浆,自行调校烧个时间,果然唔容易,好容易倒泻蛋浆。 去到一个理想嘅热度之后,到落啲饭到,果然唔错。最后黑豚薄烧反而非常之有惊喜,可能因为油脂较多,味道非常丰富,而且非常之香。
个饭今次升级咗,配合返唔同嘅肉类,最后大大碗我都食晒。 饮品就拣咗咖啡。