同事返工途中經過見到,帶我地來食,以為系平平無奇一間米線舖,來到居然超多人排隊,爆曬場😂 睇下餐牌,價錢都相當平民,大約30零蚊就有1餸米線成交👍🏻 第一次緊系試下招牌豬扒啦,但見到有肥腸,所以就叫雙拼。份量可見系相當足料,唔似外面有啲碗大大,入面得丁丁😂😂豬扒略嫌蘇打粉味重左少少,肥腸以為系滷水肥腸點知上來顏色上有點兒不太美觀。入口豬扒味道鹹淡都適宜,肥腸白Sai Sai,食落原來都幾入味,都無騷味嘅。米線值得一讚,系我最愛的爽口口感,配菜有花生,酸菜。花生食得出系新鮮炸,好香口,同米線一齊入口,好爽!仲有個湯底,話系酸辣湯底,但撲鼻而來系偏麻辣味,酸味就唔太食得出啦。總體來講,呢個Lunch都幾滿意,呢個價錢呢個味道系無得投訴,離公司又近,都會想再返來食
份量可見系相當足料,唔似外面有啲碗大大,入面得丁丁😂😂
豬扒略嫌蘇打粉味重左少少,肥腸以為系滷水肥腸
點知上來顏色上有點兒不太美觀。
招牌秘制豬扒拼肥腸酸辣米線
2021-04-29