2016-08-15 4310 浏览
周六真系要好好对自己, 拣左午餐食放题, 价钱平过晚餐时段好多, 而且晚餐也食不到太多食物, 所以午餐份量已经足够满意我, 也是个不错的选择.午餐放题 11:30am-3:00pm, 限时100分钟, $185/位.我地还每人加$20 升级全食炉端烧, 有牛, 猪, 鸡等等的肉类.由门口入去已经见到长长的吧枱, 前面放满海鲜, 望落刺身都好新鲜吸引, 真系未食已经兴奋.店员安排了我地坐卡位, 除了私人度高之外, 梳化位更是宽敞舒服, 加上冷气够凉快, 烧肉时也不觉有油烟味.放题可以出去拎饮品, 甜品同雪糕, 其余的可以用点餐纸, 大约有10张点餐纸, 食物种类也很多.这加的烧肉也是用点餐纸. 我地先点刺身同寿司类, 再点烧肉同串烧等等的熟食.点餐后, 我地去饮品柜拣饮品, 见到款式不算很多, 但就有比较少见的杨枝甘露, 荔枝甘露, 仲有日本波子汽水, 最正系有啤酒.杨枝甘露, 荔枝甘露味道最安全, 而且好抵饮, 没有汽不会太快饱.难得有的日本波子汽水, 仲有另一款是胶樽的, 这款更有3个口味, 我地试了原味.日本的波子汽水较多汽, 另一款胶樽虽然多口味, 但冇咩汽的.刺身来啦 !!!
这加的烧肉也是用点餐纸. 我地先点刺身寿司类, 再点烧肉同串烧等等的熟食.
杨枝甘露, 荔枝甘露
日本波子汽水
刺身
刺身来啦 !!! 仲要有仙气, 用干冰装饰做烟雾效果, 好睇又好食, 加哂分.
刺身
三文鱼厚切而且新鲜肥美, 油甘鱼甘香爽口, 吞拿鱼和𫠒红鱼反而不太吸引.
不过珍宝赤虾就超大只, 而且肉质爽口又带有甘香的虾膏.
创作寿司
花之恋除了三文鱼同刺身的一样肥美, 沙律酱应该有再调味, 比一般的酸, 食落唔腻.
鳗鱼玉子比较普通, 但甜蛋原身味道不错.
黑松露剑鱼腩入口已经好重黑松露味, 都好夹剑鱼腩.
柚子三文鱼腩, 用的同平时的柚子蜜差不多, 味道不算太夹.
火炙寿司
烧三文鱼腩, 香葱安格斯牛肉. 两款的味道都几好, 入口溶化开, 而且烧得唔干仲有油甘香.

寿司的饭量不算多, 所以食多几件都唔会好饱, 很贴心的.
卷物
芒果软壳蟹卷, 黄金芝士珍宝赤虾, 芥末珍珠鲍鱼, 香葱安格斯牛肉. 四款卷物反而不算吸引, 而且等了好耐才有, 芒果软壳蟹卷比较好味, 芒果甜甜地好夹软壳蟹. 香葱安格斯牛肉就好硬好难咬开.
烧肉
烧肉点了几款, 有澳洲和牛, 韩式牛肉, 海盐牛脷, 鸡翼. 不过豚肉卷露笋就点了两次都冇.
烧肉
澳洲和牛虽然是和牛, 但不是太多脂肪, 味道尚可. 但韩式牛肉腌得入味, 甜甜地又牛味重, 味道更好.
鸡翼也腌过, 所以较易痴烧网, 不过味道几惹味.

最正都系海盐牛脷, 厚薄刚好易烧快熟, 爽口得黎又有肉感, 少少厚身食到牛脷质地.
串烧
串烧类就点了鸡肾, 海虾, 烧羊鞍, 真味烧菠萝. 鸡肾同海虾都烧得不错, 前者爽口, 后者弹牙, 只系海虾有点痴皮难脱壳.

我觉得真味烧菠萝最好味, 唔干仲好juicy, 菠萝用新鲜的, 微甜带甜又开胃.
炸物
一口芝士年糕劲多芝士爆出, 小心热到, 芝士味浓郁, 而已年糕软淋烟韧. 饺子鸡翼胀卜卜, 一咬落去又系好多肉汁够哂热, 味道就是饺子馅的.
刺身 (第二转)
第二转再叫刺身, 当然要三文鱼啦, 但之前冇来的带子及甜虾终于见身.
带子好嫩滑又唔腥. 甜虾更是一绝, 鲜甜味美又嫩身大只, 比起赤虾更好味.
手卷
海胆手卷睇落冇咩海胆, 不过食到底都仲有少少海胆, 味道不腥好软滑质感, 所以算合格啦.
甜品
甜品柜有好多款甜品, 无奈已太饱, 所以冇试到, 但一定要食雪糕.
雪糕
雪糕是haagen-dazs, 有三款口味, 分别是士多啤梨, 曲奇, 咖啡.
雪糕
我地当然三款都要食一下啦, 是细细杯75ml 的, 所以可以食齐三款都唔会太饱.
雪糕
味道当然有保证啦, 士多啤梨奶香又有新鲜果肉, cookies & cream 大人小朋友都岩, 曲奇碎又多, 咖啡有淡淡香味又唔苦.
平均每人二百几蚊, 可以食齐刺身, 寿司, 日式料理, 而且加少少钱可以慢慢食烧肉, 甜品的雪糕更是受欢迎的haagen dazs , 价钱合理好吸引.
2016-08-13
$225.5
杨枝甘露, 荔枝甘露
日本波子汽水
创作寿司
火炙寿司
串烧
炸物
刺身 (第二转)
手卷