2024-03-13 48 浏览
很久没有吃韩国菜,今次就同朋友lunch来到喜来稀肉食Lunch set!平时来这里食烧肉就多啦,今次就黎试下lunch,这里的lunch都有多款汤、定食选择,另外还可以优惠价加饮品和小食!点餐后店员为我们送上前菜,包括有泡菜、芽菜、菠菜、莲藕,当中泡菜味道辣得黎又不会呛鼻!海鲜牛胸肉大酱汤,这款大酱汤味道鲜甜得黎又够辣,里面有豆腐、牛胸肉、蟹、金菇等,蟹仲要有膏,非常吸引!汤的味道十分浓郁惹味,用黎送饭一流呀!Jung-Chan Box,定食净系看到他的九宫格摆盘已经好吸睛,当中包括有6款小食、主菜、生菜、饭和汤!6款小食包括有芽菜、泡菜、菠菜、莲藕、生腌鱿鱼丝和酸瓜!生腌鱿鱼口感烟烟韧韧,而且还有蒜头,味道美味!而菠菜和芽菜有好香的麻油味,酸瓜食落爽口,好开胃!主菜方面拣了辣炒猪肉,猪肉甜甜辣辣,而加仲有大酱,用生菜将猪肉、大酱、芽菜夹埋一齐食特别惹味!而汤是芽菜汤,食完辣清清口腔就最正!迷你薯仔饼,平时食海鲜泡菜饼就多,第一次食韩式的薯仔饼!薯仔饼外层煎到脆身,内里的薯仔软绵,里面除了薯仔丝还有大葱和牛肉,再点上附有的辣酱汁,令人回味呀!大麦茶、梨汁,Lunch各加$8就可以饮到
大麦茶、梨汁,Lunch各加$8就可以饮到大大杯大麦茶和梨汁,抵饮呀!
2024-03-05
午餐