2016-09-28
今日同Mr L系深水埗食晏~本身Mr L话想试下西九龙出名既laksa~行到西九龙等搭䢂时比Cafe Charm既易拉架广告吸引左😍Mr L见到d野食图好吸引咁(不过系咩图我地食完已经唔记得左😑),bunny就比佢果句「like and share有9折优惠」吸引😆结果见到半分钟就决定背弃laksa去试下间cafe啦!间野系d格仔铺里面,要捐入去先发现到系个角落度,争d miss左!铺面细细地,5-6台度,装饰得几舒服,因为我地系平日又过左lunch hour,大概1:30pm度,所以感觉又唔觉太焗促~一坐低侍应哥哥就比水同餐牌,之后见我地讨论左一阵都未决定到食咩,主动咁走泥介绍~从主菜、饮品到甜品到有推介~非常友善同有心~值得一赞👍🏻今日lunch setMr L有点到侍应哥哥介绍既宇治抹茶鲜奶侍应哥哥推介紫薯窝夫,话系每日新鲜整既蓉雪冻左摆系香喷喷既窝夫上面~听落都几吸引~不过我地太饱冇试到侍应哥哥细心地推介依个和牛汉堡,话个和牛汉堡系人手搓出泥,唔系雪藏肉~仲解释埋另加配唔同配料会有咩口感,非常详细~讨论后我地拣左lunch set A:手工和牛汉堡配薯条set D:自家制蕃茄酱
讨论后我地拣左
lunch set A:手工和牛汉堡配薯条
set D:自家制蕃茄酱意大利粉配德国香肠
另外小食:焗芝士烟肉大啡菇水煮蛋配风脆薯皇
京都抹茶鲜奶
我果杯热柠茶都唔错~柠檬新鲜,茶系lipton既茶包~唔会有涩味
侍应有推介水果茶,不过要正价$42,bunny觉得太贵了
overall泥讲系几不错既午餐☺️👍🏻