2020-09-01
一向都很喜欢食616火锅,不过午市就未食过,今次就去大围分店试一试。前一日上openrice订左座,去到话原来订座只系食火锅,如果食lunch set就要帮我地取消番openrice订座。不过都唔紧要既,草少一次积分/里数姐。店内不大,位子不多,座位舒服,宽敞。午市套餐好抵,$48,有埋一支野饮,仲唔洗加一。选择唔多,四款。我同朋友都叫左生牛肉汤河,汤河比想像中大碗,河粉虽然唔系好多,不过最紧要就系装到好大碗牛骨汤丫嘛。个人十分喜欢616既牛骨汤,晚市去食要饮八九煲。生牛肉汤河既牛骨汤底,同晚市牛骨汤底一样,都系好浓味,又清唔会好油,好好味,一碗真系唔够饮。生牛肉方面,原以为黎到会仲系红色,要自己比D时间系个汤度整熟佢,点知一黎到块牛肉已经系熟晒,一D红色都冇,不过好彩,牛肉一D都唔鞋,亦都好有牛味,好食~河粉份量都唔算少,加上饮到一滴汤都冇净,都几饱。套餐仲有一支野饮,两款都好饮,岩晒食火锅饮,饮完牛骨清汤再饮亦系唔错第一次试午市套餐,好抵食又好味,会再推介家人朋友去试下~
店内不大,位子不多,座位舒服,宽敞。
午市套餐好抵,$48,有埋一支野饮,仲唔洗加一。
选择唔多,四款。
河粉份量都唔算少,加上饮到一滴汤都冇净,都几饱。
第一次试午市套餐,好抵食又好味,会再推介家人朋友去试下~