2025-01-14 357 浏览
今日与同事经过旺角做嘢,午餐想食pizza,见到呢间餐厅嘅lunch Menu选择都多,决定试试。餐厅装修走美式风格,墙壁挂上大电视播住K-Pop,听住啲歌能量返晒嚟。我哋分别点咗一个午餐及一客单点pizza。午餐随主菜跟Home Made Iced Tea以外,可以加钱点饮品、餐汤及小食。餐汤韩式嘅豆腐海带汤及Home Made Iced Tea明太鲜虾海带意粉 Myeongran (Pollock Roe) Prawn Pasta虾够爽口唔会太韧,与辣辣地嘅明太子酱及紫菜碎、洋葱、西兰花及杏鲍菇捞埋一齐食,Creamy得来啖啖都食到明太子,层次感丰富。玛格丽特比萨 🍕Margherita Pizza (Large)单点咗个Pizza share食,由于同事系Pizza控,佢话食pizza一定要拣最传统𠮶只,传统Pizza最考功夫见真章。佢哋嘅水牛芝士形状呈粒粒四方形,配上新鲜嘅车厘茄及大量火箭菜,口感香脆清爽,食得出佢嘅烘焙面粉香,果然对得住佢个名。小食加咗炸蚝,有三只,炸得够脆口,唔算太油,不过不失。Peach Lime Iced Tea同事点咗呢杯特饮,好香水果味,但唔会太甜,

餐汤韩式嘅豆腐海带汤及Home Made Iced Tea

小食加咗炸蚝,有三只,炸得够脆口,唔算太油,不过不失。

Peach Lime Iced Tea
同事点咗呢杯特饮,好香水果味,但唔会太甜,整体感觉淡淡清新,配Pizza意粉一流。

热咖啡
食韩国嘢可以饮到热咖啡☕️对于唔饮咖啡唔得嘅我,简直系惊喜,咖啡质素亦够稳阵。

整体食物水平不错,座位宽敞舒适,员工亦友善跟得足,差好个靓电,继续努力工作。