2020-12-08
每次去联和墟都会经过呢间餐厅,都会被佢外墙个圆型大钟吸引,但由于食物价钱对比起附近小店贵,所以一直都无帮衬。但眼见Lunch时间都有唔少人流,加上食评唔差,最后决定一试。午市套餐有意粉、饭、扒、乌冬、面包,价格$68-$108只包餐饮,估计主菜份量大,所以无跟餐包同餐汤,如果想要都可以加$10,不过我地之后会加甜品,所以就无加呢$10。安格斯牛肉汉堡 $98呢个汉堡真系几大份,唔止面包大,就连块扒都大件,有近一吋厚,一定要分两层先食到!!由于我分左上下层咁食,上层系肉下层系菜,加上汉堡扒煎得较干,无乜汁,口感硬实,结果上层入口好干。汉堡扒好有牛味,如果唔系煎到咁干就好。面包烘过,加上热溶芝士好好味,外脆内松,亦有面粉香。薯条用波浪粗薯条,洒上Paprika,本应好好味,但可惜唔系新鲜炸出,上枱果阵只系暖, 一d都唔脆仲有少少韧,好难食,又失望。吉列黑豚肉长扒包 $78呢个朋友order,佢话面包好松软好香好好味,不过吉列扒就唔太脆,但好彩肉质唔干,再配上千岛酱,整体唔错。伯爵茶巴斯克蛋糕 $48淡淡既伯爵茶同芝士味,质地滑身,重点系唔甜,唔会食到起哂啖,正中我下怀。整体食物质素可以接受
午市套餐有意粉、饭、扒、乌冬、面包,价格$68-$108只包餐饮,估计主菜份量大,所以无跟餐包同餐汤,如果想要都可以加$10,不过我地之后会加 甜品,所以就无加呢$10。
安格斯牛肉汉堡 $98
面包烘过,加上热溶芝士好好味,外脆内松,亦有面粉香。
吉列黑豚肉长扒包 $78
伯爵茶巴斯克蛋糕 $48
整体食物质素可以接受,不过有进步空间;环境有圣诞气氛,但座位就比较逼夹;午市时间无加一。