2019-09-05 69 浏览
外表一间以打边炉为主既餐厅,平常都有小食,饭面类可点,今日就同朋友一齐黎食午餐。一入餐厅,左边好多餐枱,最右边全部系打边炉既格局,原来午巿都有边炉可以打,好似69蚊1小时,但我地最后决定散叫算瑞士汁鸡肶蕃茄乌冬鸡肶有埋沙律菜跟,而且好入味,啖啖肉,真系食得好开心。乌冬不过不失,若果蕃茄汤可再浓啲就好。炸鸡翼一碟5只,够火喉得黎又唔太㶶,食落卜卜脆好好味呢,亦有沙律菜跟啊特长吉列猪扒配薯条上枱真系哗然,好大块吉列猪扒呀,炸得好香脆,肉质入口亦嫩滑。薯条亦系新鲜炸,但唔油腻,呢个要share先食得晒船长秘制炒米粉 (台湾肠,虾,鱼片头)见到配料有台湾肠就点了,因为好钟意食,上枱时见卖相不错,味道不浓烈,所以肠,虾 同 鱼片头味道不会比抢光呢沙嗲鸡肉串鸡肉烧得刚好,肉质不靭,配上沙嗲酱好味,亦有沙律菜跟,健康的小食辣肉酱薯角薯角刚炸起,配上微辣肉酱作topping做法,味道不错,如果肉酱可以杰点,多点就更好,因为唔系每条薯角都有肉酱呢食到捧住个肚走,都唔洗200蚊埋单,真系好抵呀

瑞士汁鸡肶蕃茄乌冬

炸鸡

特长吉列猪扒配薯条

船长秘制炒米粉 (台湾肠,虾,鱼片头)

沙嗲鸡肉串

辣肉酱薯角