2021-09-30 967 浏览
工作关系有得早少少放lunch,就会即刻走到坐忘鲗鱼涌总店,平时放lunch食真系好多人😥餐厅由日港夫妇主理,主张无味精及食物添加剂嘅健康日式咖喱饭🍛饮食记录:猪软骨野菜咖喱饭 猪软骨经过7小时嘅烹调,焖得好腍好入味🤤啲软骨变成胶质入口即化感觉好似食咗好多骨胶原落肚咁🥰焖猪软骨啲汁仲捞饭过咖喱🤤野菜好丰富,有薯仔、萝卜、西兰花、椰菜花、翠玉瓜、西芹,好健康💚 跟餐会送杯冻日本培茶,清清咖喱味,好贴心🧡猪软骨定食其实就系猪软骨野菜咖喱饭走咗咖喱汁、将咖喱疏菜换上沙律菜同埋将菜饭换做白饭,但就跟多碗萝卜汤餐汤。我觉得啲饭太湿,同埋碗萝卜汤好似要煲耐少少,仲饮到水喉水𠮶个味(对水嘅味道好sensitive唔好意思)

饮食记录:

2021-09-29