2013-08-10
为了庆祝朋友生日,决定请他食餐好这里就是比较得体,所以就简左呢度今次又影下点心纸比大家看看价格上次食完楼上顶楼既SEMI BUFFET LUNCH,送了一张750蚊减300蚊既优惠卷比我,点可以唔用因此叫野食既时候得登叫够750蚊哈哈为了霸气一点,一开始叫了一个XO酱炒龙虾球($388)份量十分多,呢度一碟既龙虾肉足足可能系我一年食到既份量哈哈.XO酱微微既辛香,也无过份重味,轻轻吊起龙虾既鲜甜,而龙虾肉本身十分爽口,朋友十分满意这个菜之后叫了潮式炒肠粉和X烧包潮式炒肠粉就是加了豆干,牙菜,花生,葱等等既野,其实不太好食,唔知加落去有咩用($45)X包皮薄,内里汁液觉得不太多,甜咸适中,有改善空间($38)带子烧卖够高贵,猪肉扎实味道好,反而带子没有带来化学作用($52)牛肉肠反而好高质,粉皮非常滑,牛肉鲜味,加上甜豉油,十分滋味($45)最后食埋个虾子蟹肉伊面($148)又系朋友很满意的一道菜,首先蟹肉很大方,个汁面头放上虾子增加香气,伊面吸哂精华,集合虾蟹既味道,而伊面本身也有上汤绘过.以LUNCH来讲呢个面真系无得弹埋单525,很满足既一个LUNCH
这里就是比较得体,所以就简左呢度
今次又影下点心纸比大家看看价格 上次食完楼上顶楼既SEMI BUFFET LUNCH,送了一张750蚊减300蚊既优惠卷比我,点可以唔用
因此叫野食既时候得登叫够750蚊哈哈
为了霸气一点,一开始叫了一个XO酱炒龙虾球($388) 份量十分多,呢度一碟既龙虾肉足足可能系我一年食到既份量哈哈.XO酱微微既辛香,也无过份重味,轻轻吊起龙虾既鲜甜,而龙虾肉本身十分爽口,朋友十分满意这个菜
之后叫了潮式炒肠粉和X烧包 潮式炒肠粉就是加了豆干,牙菜,花生,葱等等既野,其实不太好食,唔知加落去有咩用($45) X包皮薄,内里汁液觉得不太多,甜咸适中,有改善空间($38) 带子烧卖够高贵,猪肉扎实味道好,反而带子没有带来化学作用($52)
最后食埋个虾子蟹肉伊面($148) 又系朋友很满意的一道菜,首先蟹肉很大方,个汁面头放上虾子增加香气,伊面吸哂精华,集合虾蟹既味道,而伊面本身也有上汤绘过.以LUNCH来讲呢个面真系无得弹
埋单525,很满足既一个LUNCH