2024-07-12
早排去泰国🇹🇭旅行买左手信俾朋友仔👭横掂都要约出黎交收,梗系顺手食多个饭啦🥢既然系派晒泰国手信🎁,所以…我地拣左食泰国菜,揾番个感觉呀嘛😂餐厅有午餐 • 下午茶餐,份量唔细,几抵食🤑~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪泰式冬阴功汤 ($98)可以自己拣辣度。不过我地谂住第一次饮,拣标准,饮落系微微辣带少酸,如果再饮既我会嗌加辣🌶大虾🦐之外,又有劲多菇菇🍄 • 蕃茄仔🍅 • 香茅….▪泰式鲜虾碌柚沙律 ($88)碌柚唔系碎湿湿,好多都系一旧旧,多汁💦除左有几只鲜虾外🦐,仲捞左好多小虾仔🤏🏻,味道酸酸甜甜几开胃😝.▪ 泰式干炒猪肉片河粉 ($78)(午市精选 • 星期一至五(平日) 11:00 - 17:30)钟意依一种阔身河粉,酱汁挂到既接触面更多。猪肉片都几厚身,另外仲有粟米仔🌽 • 菜🥬 • 甘笋🥕…加埋辣椒粉更惹味😜.▪ 泰式青木瓜沙律 配春卷(2件) ($58)(下午茶 • 星期一至五(平日) 14:30 - 17:30)同样系凉拌沙律,但调味就唔会用同一种,依个偏重鱼露味🐟春卷外层脆卜卜,点埋泰式辣酱🧡感觉冇咁热气.▪️青柠梳打🍋 (跟
横掂都要约出黎交收,梗系顺手食多个饭啦🥢
既然系派晒泰国手信🎁,所以…
我地拣左食泰国菜,揾番个感觉呀嘛😂
餐厅有午餐 • 下午茶餐,份量唔细,几抵食🤑
▪泰式冬阴功汤 ($98)
可以自己拣辣度。
大虾🦐之外,又有劲多菇菇🍄 • 蕃茄仔🍅 • 香茅…
▪泰式鲜虾碌柚沙律 ($88)
碌柚唔系碎湿湿,好多都系一旧旧,多汁💦
▪[L3] 泰式干炒猪肉片河粉 ($78)
▪[T4] 泰式青木瓜沙律 配春卷(2件) ($58)
同样系凉拌沙律,但调味就唔会用同一种,依个偏重鱼露味🐟
春卷外层脆卜卜,点埋泰式辣酱🧡感觉冇咁热气
▪️青柠梳打🍋 (跟餐优惠 加+$18)
▪️菠萝梳打🍍 (跟餐优惠 加+$18)
𝟐杯相比之下比较推介菠萝梳打劲多果肉。可以自己拣甜度。
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺自己用电话嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落单