2016-08-16
韩式甜品真一间开完又一间, 夏天一定要食刨冰, 日式的重品质, 但韩式的味道也很吸引.因为原个生果制作, 半个蜜瓜系面前真系唔讲得笑, 食得哂之余, 仲好凉快.由韩国情侣主理的小cafe, 装潢带有温暖阳溢的感觉, 仲好sweet丫.店子细细但都几多庭位, 一班朋友来或是小情侣都好合适来.除左韩冰, 仲有小食同特饮, 试过咖啡品质几好. 而且绿茶, 红豆, 黄豆粉同年糕等等的食材都是由韩国入口, 生果都好新鲜, 不会过生或太熟, 店员应该亲自去入货.melon & strawberry snow icw (for two) $120超有气势, 食韩冰都是一碗碗, 呢个用半个蜜瓜上, 未食都觉得凉透心, 清暑解热一流啦.半个蜜瓜, 挖出好多粒蜜瓜, 仲要完熟甜美又多汁, 加上士多啤梨用大大粒的, 微酸带甜好少女好sweet.食到中间是加入牛奶及炼奶的刨冰, 富有丰富奶香, 刨冰轻盈绵密又细滑, 而且入口即溶冇冰粒.上面的雪糕仲有士多啤梨果肉, 好好味.fish waffle 8pcs (red bean & chocolate) $49, 食完冻野, 当然要食少少热野啦, 冷热交杂, 口
因为原个生果制作, 半个蜜瓜系面前真系唔讲得笑, 食得哂之余, 仲好凉快. 由韩国情侣主理的小cafe, 装潢带有温暖阳溢的感觉, 仲好sweet丫. 店子细细但都几多庭位, 一班朋友来或是小情侣都好合适来. 除左韩冰, 仲有小食同特饮, 试过咖啡品质几好. 而且绿茶, 红豆, 黄豆粉同年糕等等的食材都是由韩国入口, 生果都好新鲜, 不会过生或太熟, 店员应该亲自去入货.
上面的雪糕仲有士多啤梨果肉, 好好味.
鱼型的窝夫有两个口味, 分别系红豆同朱古力. 个人喜欢红豆的香甜豆味, 友人喜欢浓郁甘甜的朱古力味.
窝夫烘得外脆内松软热辣辣, 馅料满满的好美味.