2018-12-10
身边大部分嘅朋友都食过,都话好好食但好贵。终于等到放假,可以早啲食,7点前离座就有半价。朋友极力推介鸭血,话系超好食,而麻辣锅系会送多份鸭血嘅,所以就叫左双拼汤底 - 麻辣拼美人。唔知系咪希望愈大失望愈大呢,呢个鸭血系零味道,好彩无特登叫一碟啫。之后再搜集下意见,原来系某间分店嘅鸭血先好味,所以我会俾多次机会食多次先。而家打边炉都好少会点牛,因为质素好参差,有时好多肥膏,有时又好厚,羊肉就稳阵啲,肥瘦适中,同埋其实都唔会有膻味。手工丸类拼盘有6款(鹅肝墨鱼丸,黑松露虾丸,芝士牛肉丸,墨鱼丸,虾丸,梅菜猪肉丸),每款2粒,所以我俩个人黎食唔驶争最好味嘅系黑松露虾丸,比较最唔好味嘅系芝士牛肉丸。杂锦蔬菜盘价钱合理,材料新鲜,竟然会有秋葵tim讲哂啲配料,终于有得食个主角 - 麻辣锅拼美人锅。美人锅个汤好甜,有乌鸡、桃胶、杞子等,好养生呀,我同男友不断饮,佢仲食哂成只鸡。麻辣锅我地拣左小辣,咁先可以食到啲食材嘅味道。平时我出街食饭一定唔会点豆腐,成本太低出街食唔抵嘛,打边炉更加唔会叫啦,好易烂跟住就会痴底。呢个冻豆腐系喺麻辣锅里面嘅,个样唔讨好,点知一食落去超好味,索哂麻辣汤,又唔会好辣。我
适中,同埋其实都唔会有膻味。
杂锦蔬菜盘价钱合理,材料新鲜,竟然会有秋葵tim
平时我出街食饭一定唔会点豆腐,成本太低出街食唔抵嘛,打边炉更加唔会叫啦,好易烂跟住就会痴底。呢个冻豆腐系喺麻辣锅里面嘅,个样唔讨好,点知一食落去超好味,索哂麻辣汤,又唔会好辣。我系临尾先食到佢,虽然已经好饱,但都坚决要食几旧,真系好好味
埋单先知茶芥$20位咁贵同埋系无半价嘅~